Selling Houses Australia

Ascot Vale, VIC House - Before + After

Take a closer look at the amazing Ascot Vale, Vic house makeover completed by Shaynna, Charlie and Andrew.

Professional couple Glenn and Johanna purchased what they thought would become their dream home.  The property was down on its luck and desperately in need of some love.  They embarked on a campaign of serious and expensive renovations starting with the recreation of the original front of the house.  They also created a 4th bedroom with an en suite and walk in rob. Unfortunately, the couple split up leaving the kitchen, bathroom, separate toilet, laundry and family room unfinished. As the property is only half finished, buyers want it for a steal and are overestimating what it would cost to get it up to a liveable standard.  Joanna says buyers cannot see what it could be, only what they have to spend. Time for Selling Houses to show them what can be done.

Before:

After:

Summary of works – Interior

Finishing the house was the main objective. We shuffled a few walls around to make it the new dining room and open up the living space. We put new windows through the back section of the house to keep it in line with the updated front. This included a sliding door that now covered the entire back wall of the new lounge area. Next was to move the laundry to the old bathroom area, and turn the adjoining bedroom into a beautiful brand new Family bathroom. Shaynna used a traditional yet quirky style. We gutted the kitchen and changed the position of the door to look out into the lounge and back garden. Shaynna installed cottage style door fronts on the kitchen cabinets and contrasted it with raw wooden shelving. By installing bigger appliances allowed for large family use and greater functionality. New flooring was fitted in the lounge, dining and kitchen at the back of the house.

Summary of works – Exterior
Charlie has pulled out all the stops on what was a blank canvas.
The ugly pergola has been replaced with a new awning, paving and garden furniture finish off this perfect space for relaxing. He’s used hedging to create a unique space for a garden room. There’s also a tiny rustic courtyard area. New turf means there is still plenty of lawn for the little ones.
The Front has been totally transformed with a new pathway, steps, fencing and planting.
We can’t forget about finishing off the half-finished external weatherboarding and paint job!

Want more? We thought you might like this video.

 
 

Sign Out

Join the Conversation

Please note, LifeStyle cannot respond to all comments posted in our comments feed. If you have a comment or query you would like LifeStyle to respond to, please use our feedback form.

0 comments