Selling Houses Australia

Hindmarsh Island house in SA: Take a Tour

Find out more about the incredible makeover of this family home is South Australia.

Steven and Theresa's house was a dated 6 bedroom home which was on the market 3 years with 3 agents. The market is flooded with more contemporary homes meaning their house wasn't very appealing to buyers. See the amazing work by Shaynna, Andrew and Charlie. 

Summary of Works – Interior

Shaynna’s main focus at this property was to open up the ground floor and provide uninterrupted views of the water outlook by knocking down the kitchen wall that divided the house. Not only did the wall block out the view, but it contributed to the dark, uninviting atmosphere.

Shaynna has created a more open plan environment, which opens up the whole ground floor and lets in the light and water views. The dining and lounge area has been transformed into an elegant and modern living space.
Fresh wall colour, designer window blinds, and a unique kitchen highlights the fact that this home on Hindmarsh Island is very much about style.

The formal entrance is now a brighter, more welcoming feature of the property. Fresh paint now highlights the dignified staircase, which leads to the top floor, where the walls were freshly painted and both the bathroom and ensuite were resurfaced.

Summary of Works – Exterior

Colour also played a major factor outside for Charlie. With the façade and back of the house a dark aubergine colour, it was easy to see what had to be done. Charlie worked at eradicating the purple with a strong white to give the property the fresh seaside feel it needed.

The front was given an overall upgrade by removing the fence and some of the Yucca plants at the entrance and laying some fresh turf where dated pebbles once were.

At the rear of the house, Charlie built a set of stairs leading down into to a specially dug out space, housing a modern fire pit and in stylish deck chairs.
This would become the perfect spot to sit and enjoy the peaceful surroundings.

Upstairs at the rear of the house on the balcony that extended from the master bedroom, Charlie installed tiles and added some outdoor furniture and potted trees to create another sitting space to look out over the water.

 
 

Sign Out

Join the Conversation

Please note, LifeStyle cannot respond to all comments posted in our comments feed. If you have a comment or query you would like LifeStyle to respond to, please use our feedback form.

0 comments